Basa kroppen med Ph-kalk

4 stycken A4 sidor har jag nu fått från näringsterapeuten där hon har sammanställt hur jag ska gå tillväga för att stärka upp kroppens immunförsvar. Hon skrev också vilka vitaminer jag ska ta bort under en tid och det var multivitamin, Glukosamin, msm, L-lysin, alla B-vitaminer utom B5 (pantotensyra) samt. Proverna jag tog hos läkaren hade jag för mycket B-vitaminer så det stämmer. Hon ville även att jag skulle pausa med D-vitamin fram till hösten. Men listan är väldigt lång på vad jag ska inta, jag kommer skriva inlägg om varje kroppstärkande näringsintag. Varje morgon och kväll ska jag inta Ph-kalk som basar kroppen. Våra kroppar är ofta försurade pga ,stress/mjölksyra, viss mat som ägg, ost, bröd m,m En basisk kropp bör Ph värdet ligga på ca 7-7,4.   En rubbad syra-basbalans påverkar kroppens funktioner negativt på flera olika sätt. Det här kan bl a leda till ett sämre immunförsvar, värk, trötthet och inflammation. En försurad kropp kan även bidra till till ex karies, astma och hudproblem. Forskning visar även på samband mellan en försurad kropp och hjärt-kärlsjukdomar. Intag av Ph-kalk med kalcium och magnesium gör att saltsyran och matsmältningen fungerar bättre. Den balanserar muskler, immunförsvar och hormoner. Det ska ta ca 1-2 månader tills kroppen är basad. Viktigt att tänka på att äta mycket frukt och grönsaker vilket kroppen mår bra av. Citronvatten är också bra att dricka som hjälper upp kalciumnivåerna.

 

Lämna ett svar

Till startsidan