Hemgjord mumsig Pecan och kolaglass

pecan och kolaglass

En av dom godaste glassar jag ätit är denna hemgjorda pecan och kola glass. Jag blev bjuden på denna glass när jag var hemma hos en vän. Hon i sin tur hade fått receptet av sin syster. Jag fick med mig receptet hem. Nu i dagarna så kände jag för att pröva göra denna glass. Och jag som gammal kock vill såklart ändra lite i recept så tog bort det vita sockret och bytte ut det mot kokossocker istället. Den mindre söt och mindre onyttig. Först tog jag pecannötter, smör, kokossocker, salt och kretensisk honung ( all honung går bra) Jag stekte upp allt i en stekpanna några minuter.

Karamelliserad mjölk och grädde

 

Hacka den avsvalnade nötblandningen

 

Blanda i nötblandning i grädden och den karamelliserade mjölken
Häll i glassröran i en form med bakplåtspapper alt silikonformar för glass

Så här blev resultatet och det blev väldigt gott😋

Recept Pecan och kolaglass

  • ca 4-5 dl pekannötter
  • 50 gram smör
  • 1/2 dl kokossocker
  • en nypa salt
  • 2 msk honung

Bryn allt i en stekpanna så att det karamelliseras. Lägg upp blandningen på bakplåtspapper för att svalna. Hacka sen allt i småbitar.

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk karamelliserad mjölk

Vispa grädden och häll sedan i den karamelliserade mjölken och vispa försiktigt. Blanda sedan i den färdighackade nötblandningen. Häll upp i en form med smörpapper eller vackra silikonformar. Ställ i frysen helst över natten.

kaffe

 

Lämna ett svar

Till startsidan