Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

papaya superfrukten som rensar kroppen från parasiter

Papaya en helande frukt

Denna sommar har jag fått smak på papaya. Supernyttig frukt och väldigt god och påminner om melon men lenare i smaken. Den ska vara gul på skalet när den är mogen och ätbar. Oftast är skalet grönt när man inhandlar dom i affären så låt gärna papayan få ligga framme och mogna några dagar tills den fått en gul färg. Dom svarta kärnorna ska man absolut inte kasta för dom kan man använda till att rensa kroppen från parasiter som vi bär på och får i oss genom rå fisk, kött,  vatten och husdjur. Det sägs att mellan 50-90% av oss går runt med någon form av parasiter i kroppen och att det är parasiter som ligger bakom merparten av våra sjukdomar.

Papaya bild från pixel fotograf Allexana på Instagram

Papayakärnor

Enklaste sättet att spara kärnorna är att frysa in dom i silikonformar för isbitar, då har man ca en tesked  som man kan använda varje dag i 4-6 veckor i smoothies för utrensning av parasiter. Kärnorna har en pepprig aromisk smak. Ett tips att ha i smoothies är bladspenat, banan, ananas, vattenmelon. Jag brukar även krydda upp med lite brännässlepulver som är blodrenande. Kärnorna går även att torka och mala ner för den som har en torkugn.

papayakärnor i siliconform. Min egen bild

Hur vet man att man har parasiter?

Om det här tänket känns som en ovälkommen överraskning och man aldrig har kört en avmaskningskur på sig själv förut, så kan det vara något av det mest effektiva man kan göra för sin hälsa, speciellt om man lider av kroniska besvär i någon form, såsom allergier, uppblåst mage, utmattning, autoimmuna sjukdomar, IBS, värk, utslag eller nedsatt immunförsvar. Andra tecken som kan tyda på parasitinfektion är problem med matsmältning eller ett mycket sötsug.

Enligt Anthony william som har skrivit boken kostguiden medial läkning så är papayan bra för alla slags läkning. Jag kan varmt rekommendera alla hans böcker på naturlig läkning med naturlig mat.

 

papaya. Min egen bild

Vad innehåller papayan?

papayan innehåller 500 kraftfulla matsmältningsenzymer som stöder bukspottkörteln, hjälper matsmältningen och reparerar tarmväggarna genom att hämma inflammation. Aminosyrorna och enzymerna i papayan bildar tillsammans oupptäckta fytokemikaliska ämnen som stöter bort virus. Papayan gör även PH värdet i tarmen basisk. Papayan har ett högt innehåll av både A-, B- och C-vitamin, samt magnesium och folsyra.

Papayaträd en jätteört

Papayafrukten växer på en palmliknande jätteört utan grenar, vars stam kan bli upp till 10 meter hög. Den har sitt ursprung i Centralamerika.

Viktigt att veta

Som gravid bör man inte äta grön omogen papaya då det kan medföra sammandragningar. Kvinnor i Indien, Pakistan och Sri Lanka har traditionellt använt omogen grön papaya som preventivmedel, och den sägs även kunna framkalla missfall genom att ämnen i frukten kan orsaka sammandragningar i livmodern. Nutida studier har fastställt att gravida kvinnor således inte bör äta grön, omogen papaya.

 

 

Lämna ett svar

Till startsidan