Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Dressingtips vitlökstahini med nyttiga sesamfrön

Sallad och sommar hör ihop och vad är inte en god sallad med en tillhörande dressing till! Eftersom jag är utbildad kock i grunden så älskar jag mat. Prio ett är nyttig god mat lagad från grunden men självklart så blir det en och annan onyttighet som går ner ibland. Kropp Själ och Ande hör ihop i detta jordeliv så det gäller att vårda varje del. Kroppen behöver bra och näringsrik mat för att må bra och fungera. Vad som är viktigt är att känna in vad kroppen mår bra av och inte bra av. Själv så märker jag direkt då jag ätit onyttigt under en längre tid att magen svullnar, kroppen känns gnisslig, trötthet och hyn blir inte lika skimrande.

Sesamfrön

Här ska jag dela med mig en nyttig dressing gjord på tahini. Tahini innehåller sesamfrön och är fullspäckad med vitaminer A C B D E och K vitamin. Sesamfrön innehåller folat som vi behöver för att bilda nya celler och röda blodkroppar. Brist på folat ger blodbrist och är därför extra viktigt att inta under en graviditet.

vitlök

Vitlöken är full av antioxidanter. Vitlöken är en lökväxt som tillhör familjen liljeväxter. Vitlöken har använts i flera tusen år och i Sverige odlades löken redan på vikingatiden. Den är virusdödande och bakteriedödande. När jag var gravid och fick bältros så använde jag vitlök, då jag inte fick något smärtstillande av min läkare. Då smärtan var vidrig och jag inte kunde ligga på rygg så minns jag att jag hade läst om vitlökens egenskaper. Jag intog flera klyftor om dagen och skivade tunna skivor och tejpade fast på smärtställena på ryggen. Smärtorna avtog sakta dag för dag. Efter 1 vecka var dom värsta smärtorna över. Efter det har vitlök varit min följeslagare. Dunderbra att inta när man börjar bli lite småkrasslig och förkyld.

 

vitlökstahini

 

 

Vitlökstahini

1/2 dl Tahini

1 msk olivolja

2 vitlöksklyftor

2 dadlar urkärnade

1 dl vatten

tillsätt eventuellt lite salt och vitpeppar. Börja med att mixa ingredienserna i en mixer helt slätt. Ringla sedan dressingen över din favoritsallad. Nyttigt och fräscht.

Tahini är väldigt gott att blanda i grekisk yoghurt med några droppar citron också om man vill ha dressingen lite krämigare.

Smaklig måltid!

 

 


 

 

Lämna ett svar

Till startsidan