Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Fiskgryta med saffran och aioli på chili och ingefära

Idag blev det en god fiskgryta med egenkokt räkfond. Fisksoppa med aioli med chili och ingefära. Riktigt gott! Ibland måste man lyxa till det med att koka sin egen fond. Delar med mig här dom ingredienser jag använde. Jag har inga exakta mått då jag sällan använder det utan går på känsla och smak. Släng inte kräftskal, Räkskal och fiskdelar då man kan koka egen buljong. Vill man inte göra det med en gång går det bra att ha i frys. Buljongen kan man sedan koka och frysa in i portioner om man vill.

Räkbuljong

  • olivolja
  • Gul lök
  • Räkskal
  • Selleri
  • apelsin
  • Vitlök
  • paprika
  • morot
  • vitlök
  • apelsin
  • Fänkål
  • färsk salvia
  • salt
  • vitt vin (det finns matlagningsvin om man inte vill gå till bolaget)

Hacka allt i småbitar och fräs allt i en kastrull. Fyll på vatten och låt allt koka upp och låt det sedan sjuda ca 20 minuter. sila av fonden.

Förberedelse till Räkfond
Förberedelse till Räkfond

Låt Fonden puttra i ca 20 minuter

Räkfond

Fiskgryta med saffran

Nu när fonden är avsilad och färdig då kan man börja med fiskgrytan. Ingredienser att använda är

  • olivolja
  • Lök
  • vitlök
  • paprika
  • fänkål
  • tomatpure
  • vatten
  • saffran
  • vitt vin
  • grädde
  • creme fraiche
  • Citronsaft och Zest
  • Torsk  (eller annan fisk som lax, musslor, räkor)
  • salt och vitpeppar

Börja med att skära alla ingredienser i bitar. Bryn lök, vitlök, paprika, fänkål häll sedan i saffran och tomatpure. rör om lite så att tomatpurén och safran får lite smak. Häll i vatten och vitt vin. låt det få koka en stund. Sen i med grädde  och cremefraiche. Sist i med fisken och låt grytan puttra ett par minuter. Vill man ha i räkor så ska man lägga i dom när grytan är färdig.

Fiskgryta

Färdig Fiskgryta med Saffran och Aioli med Chili och Ingefära

Fiskgryta

Topping

  • Dill
  • kapris
  • Aioli

Det blev en färdigköpt burk med Aioli med chili och saffransmak som var supergod.

Fiskgryta med saffran

Lämna ett svar

Till startsidan